Welkom

Welkom op mijn muze-blog naar aanleiding van de opleiding tot muzocoach. Daar ben ik gebeten door het muzovirus. Pas maar op... het is besmettelijk.

Ik ben Els, leerkracht in het lager onderwijs. Neem gerust een kijkje in de spiegel van mijn muzische wereld. Ontdek wat mijn erfgoed is, wat mij inspireert, ontroert, blij maakt, ... Snuister eens rond in mijn 'school met talent'! Hier vind je hoe we in onze school muzisch werken.


maandag 24 januari 2011

Face the video!

Ik werd deze week niet alleen geconfronteerd met mijn spiegelbeeld, maar ook met de videocamera. Onder vrienden spelen we het TV-programma 'Komen Eten' na. We becommentariëren dus ook (en graag) de hele avond en het eten. Heel leuk, maar de beelden op de camera laten me iemand zien die ik helemaal niet ken. Ik kom zo onnatuurlijk over...een 'drama'.

Het muzische domein 'drama' is voor mij echt moeilijk, ook in de sessies 'drama' bij Carlos voel ik me heel onwennig. Ik ga mij daar echt op toeleggen, niet alleen in de klas. Maar hoe?

1 opmerking:

  1. Het masker.
    Binnen de theaterwereld is het masker een heel belangrijk uitdrukkingsmiddel. Laat de kinderen gedurende een week drie maskers maken via scheur- en plooitechniek. De maandag een personage;de woensdag een dier;de vrijdag een abstract gegeven bv.: een stoel. De week daarop laat je ieder kind individueel een verhaal maken naar aanleiding van hun ontworpen maskers. Vervolgens spelen ze ook echt hun verhaal met hun maskers. Succes-Carlos.

    BeantwoordenVerwijderen