Welkom

Welkom op mijn muze-blog naar aanleiding van de opleiding tot muzocoach. Daar ben ik gebeten door het muzovirus. Pas maar op... het is besmettelijk.

Ik ben Els, leerkracht in het lager onderwijs. Neem gerust een kijkje in de spiegel van mijn muzische wereld. Ontdek wat mijn erfgoed is, wat mij inspireert, ontroert, blij maakt, ... Snuister eens rond in mijn 'school met talent'! Hier vind je hoe we in onze school muzisch werken.


maandag 24 januari 2011

Face (in) the mirror

Dinsdag 18 januari. Muzocoachsessie 'forum en feedback'. Na het praten mochten we eindelijk iets actiefs doen. We werden geconfronteerd met ons zelfbeeld a.h.v. de methodiek 'Face (in) the mirror'. We tekenden ons zelfportret aan de hand van een traject waarbij telkens het zelfportret wordt getekend op gewoon en transparant papier. Dit levert een aantal zelfportretten op die letterlijk en figuurlijk gecombineerd kunnen worden. Deze techniek beoogt heel wat doelstellingen na. Op de website kan je die terugvinden, ook specifiek voor het lager onderwijs.

Wat heb ik gezien in de spiegel?
Daar laat ik liever niet te veel van zien... ;)


http://www.faceinthemirror.be/methodiek.html
Even terzijde: Ik zag ook dat ze met het spel 'black box' werken. Een echte aanrader om in de klas te doen! In het verleden heb ik deze methodiek vaak gespeeld in het Deeltijds Onderwijs. Maar het kan ook bij de derde graad in het lager onderwijs, maar besteed wel aandacht aan de vragen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten