Welkom

Welkom op mijn muze-blog naar aanleiding van de opleiding tot muzocoach. Daar ben ik gebeten door het muzovirus. Pas maar op... het is besmettelijk.

Ik ben Els, leerkracht in het lager onderwijs. Neem gerust een kijkje in de spiegel van mijn muzische wereld. Ontdek wat mijn erfgoed is, wat mij inspireert, ontroert, blij maakt, ... Snuister eens rond in mijn 'school met talent'! Hier vind je hoe we in onze school muzisch werken.


maandag 7 maart 2011

RAT ART, een verzameling ratten

Een tijdje geleden kreeg ik op school dit boek van Marc de Bel en Kris Snoeck in mijn handen geduwd: "Hier Els, da's precies iets voor jou." Al die maanden ligt het al in mijn kast. Vandaag, tijdens het opruimen had ik het opnieuw vast. Het intrigeerde me vanwege de kleuren: rood, zwart en wit. Ik snapte de titel eerst niet zo goed, maar na wat boeksnuffelen zag ik dat het over de collectie dode ratten van Marc de Bel ging. Hij verzamelde als kind dode ratten. Deze zijn in dit boek allemaal gefotografeerd en getransformeerd tot kunstwerken. Bij iedere foto hoort een gedicht over kunst. Er worden eigenschappen aan kunst toegekend zodat ze levend wordt.
rat wordt art,
als een tikfout van het Leven,
of de Dood.  
(Marc de Bel)

Bij het boek zit een cd. Ik legde de muziek op tijdens het opruimen. De kinderen:
- "Mama, wat een mooie muziek"
- "Ik hoor een wolf, een prinses, een dief, een duivel..."

- "Waarover gaat het,  mama?"
- "Over een rat"


De fantasie sloeg op hol en opruimen... neen, het kwam er niet meer van :)

3 opmerkingen:

  1. breng je dit boekje eens mee? Het lijkt mij bijzonder interessant

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zeer hartelijk bedankt voor deze mooie ontroerende recht uit het hart reacties op mijn muziek voor dit schitterende idee en project van mijn partners Marc de Bel en Kris Snoeck, GROETSELS, Brian Clifton

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je wel. Het is inderdaad een inspirerend boekje. Ik zou er volgend jaar graag iets mee doen in de klas.

    BeantwoordenVerwijderen