Welkom

Welkom op mijn muze-blog naar aanleiding van de opleiding tot muzocoach. Daar ben ik gebeten door het muzovirus. Pas maar op... het is besmettelijk.

Ik ben Els, leerkracht in het lager onderwijs. Neem gerust een kijkje in de spiegel van mijn muzische wereld. Ontdek wat mijn erfgoed is, wat mij inspireert, ontroert, blij maakt, ... Snuister eens rond in mijn 'school met talent'! Hier vind je hoe we in onze school muzisch werken.


donderdag 10 maart 2011

ART CAFE versus JEAN BRUSSELMANS

Als je je registreert op de website van het mu-zee-um, kan je de nieuwsbrieven aanvragen. Ik heb er zopas één ontvangen. Ik leest dat er in het Mu.ZEE vanaf april tot eind augustus een interessante tentoonstelling is van Jean Brusselmans.
Op 25 maart palmen de 15-25 jarige jongeren van het mu-zee-um het voormalig ART-café van Mu.ZEE in! Ze gaan er werken in de sfeer van Brusselmans om te komen tot een eigen creatie. Deze creaties kunnen bezocht worden tijdens de expo in Mu.ZEE!

Jean Brusselmans (1884-1953) was een Belgisch schilder. Hij begon als graveur en lithograaf, maar na 1904 legde hij zich nog enkel toe op schilderkunst. Zijn vroege werk is gekenmerkt door zowel realisme als impressionisme. Vanaf 1920 ontwikkelde hij een persoonlijke stijl, gekenmerkt door geometrische en gestileerde composities met grote kleurvlakken en duidelijke verftoetsen. 

1 opmerking: