Welkom

Welkom op mijn muze-blog naar aanleiding van de opleiding tot muzocoach. Daar ben ik gebeten door het muzovirus. Pas maar op... het is besmettelijk.

Ik ben Els, leerkracht in het lager onderwijs. Neem gerust een kijkje in de spiegel van mijn muzische wereld. Ontdek wat mijn erfgoed is, wat mij inspireert, ontroert, blij maakt, ... Snuister eens rond in mijn 'school met talent'! Hier vind je hoe we in onze school muzisch werken.


dinsdag 8 maart 2011

Ik ben nummer 1, geef me eten, nu meteen!

Ik heb altijd al gefascineerd geweest door kinderboeken. Wanneer ik naar de bib ga, kan ik het niet laten om eens te snuffelen in de prentenboeken voor kleuters. Mijn pinguïns heb ik achtergelaten in het rusthuis en ik vond ze nu in de bib in dit boek "365 pinguïns" van Jolivet en Fromental.
Joëlle Jolivet geniet als illustrator internationaal grote bekendheid. Haar illustraties geven met weinig details grote zeggingskracht. Het ritme in de tekeningen boeit me.


Op de eerste dag van het nieuwe jaar staat er een koerier met een pakketje voor de deur. Tot onze grote verbazing zit er een pinguïn in. En het blijft niet bij die ene. Elke dag weer staat er een nieuwe op de stoep. Eerst zijn ze nog schattig, maar al gauw ontstaat er een probleem. Het huis raakt overvol. Het voeden, schoonhouden en huisvesten van de pinguïns wordt een onmogelijke opgave! Waar komen al die pinguïns toch vandaan? Wie stuurt ze en waarom?

1 opmerking: