Welkom

Welkom op mijn muze-blog naar aanleiding van de opleiding tot muzocoach. Daar ben ik gebeten door het muzovirus. Pas maar op... het is besmettelijk.

Ik ben Els, leerkracht in het lager onderwijs. Neem gerust een kijkje in de spiegel van mijn muzische wereld. Ontdek wat mijn erfgoed is, wat mij inspireert, ontroert, blij maakt, ... Snuister eens rond in mijn 'school met talent'! Hier vind je hoe we in onze school muzisch werken.


zaterdag 9 juli 2011

Fotografie met oud en nieuw!


Artikel uit Het Laatste Nieuws:
Het simpele foto-idee van de 21-jarige Canadees Taylor Jones blijkt een echte internethit. De jongeman vond er niets beter op dan een oude afbeelding te fotograferen op exact dezelfde plaats waar het beeld oorspronkelijk vastgelegd werd. De fotosite die Jones daarna oprichtte is intussen uitgegroeid tot een echt internetfenomeen en de jongeman mag binnenkort aan een boek beginnen.
Taylor Jones komt op het idee terwijl hij in de keuken van zijn ouders aan het snuffelen is in een doos met oude foto's. Hij ontdekt er een foto van jaren terug met daarop zijn jongere broer die aan dezelfde tafel zit. De creatieveling houdt de foto in die positie zodat het lijkt alsof zijn broer opnieuw bij hem in de keuken zit en vereeuwigt het beeld. Het idee om oude foto's opnieuw tot leven te wekken, is geboren.

De blog die de Canadees daarna opricht om het foto-idee te promoten en anderen aan te manen hun beelden ook online te zetten, is intussen uitgegroeid tot een waar internetsucces en heuse site. "Ik kan het nauwelijks allemaal bijhouden", aldus Jones in de Britse krant The Independent. "De laatste maand is het hier een gekkenhuis."


http://dearphotograph.com/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten