Welkom

Welkom op mijn muze-blog naar aanleiding van de opleiding tot muzocoach. Daar ben ik gebeten door het muzovirus. Pas maar op... het is besmettelijk.

Ik ben Els, leerkracht in het lager onderwijs. Neem gerust een kijkje in de spiegel van mijn muzische wereld. Ontdek wat mijn erfgoed is, wat mij inspireert, ontroert, blij maakt, ... Snuister eens rond in mijn 'school met talent'! Hier vind je hoe we in onze school muzisch werken.


vrijdag 1 april 2011

Muziek ontwerpen in het derde leerjaar!

De leerlingen mochten nu zelf een kleurenpartituur ontwerpen in groepjes per 3 of 4 en daarna uitvoeren. De leerlingen deden deze activiteit heel graag. Er waren groepjes die spontaan kleine en grote symbolen maakten om de geluidssterkte aan te geven. De moeilijkheid was een overzichtelijke partituur maken en overleggen.

Ik las in het leerplan van muziek wel drie keer dat de muzikale activiteiten niet beperkt mogen worden tot het doorgeven van een liederenschat. Vandaar dat ik me dit jaar toeleg op andere activiteiten. Ik ben heel benieuwd welke ideetjes ik zal kunnen bijeensprokkelen in de volgende sessie 'muziek' in de opleiding muzocoach.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten