Welkom

Welkom op mijn muze-blog naar aanleiding van de opleiding tot muzocoach. Daar ben ik gebeten door het muzovirus. Pas maar op... het is besmettelijk.

Ik ben Els, leerkracht in het lager onderwijs. Neem gerust een kijkje in de spiegel van mijn muzische wereld. Ontdek wat mijn erfgoed is, wat mij inspireert, ontroert, blij maakt, ... Snuister eens rond in mijn 'school met talent'! Hier vind je hoe we in onze school muzisch werken.


zaterdag 10 maart 2012

Naar moe van Kollectief D&A

Zwos, zwos, zwos
De boze wolf heet Jos
Hoe weet jij dat misschien?
Heb jij hem ooit gezien!

In het cultureel centrum van Wevelgem speelde vorige week zondag het kindertoneel 'Naar moe'. Naar moe… is een nostalgische trip van grootmoeder moe en kleindochter Lena naar een land ver weg, lang geleden. In de oude verhalen die moe vertelt, proeft Lena de rijkdom van de verbeelding. Wanneer het allemaal te spannend en te eng
wordt, is er maar één remedie: vertellen, zingen en spelen. Kollektief D&A gebruikt het oeroude verhaal van Roodkapje als leidraad waarlangs ze een heel eigen ander verhaal vertellen. Want hoe ontstaat een sprookje eigenlijk?
Ik vond het vooral interessant om te zien hoe met zo'n eenvoudig decor de verbeelding van de kijker wordt getriggerd. Enkel een tiental dekens, waarvan één rode maken deel uit van de set. Maar is een deken hier wel een deken? Neen, de dekens worden een pad, een jas, een zak, een wolf, ... Heel mooi!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten